2011. augusztus 4., csütörtök

Békés dili

Zombiláz


Madisonban van egy isteni jó hely, a Terasz, ami minden fiatalok és öregek legkedvencebb központi szórakozóhelye. A Terasz a tóra nyílik, száz meg száz székkel és asztallal, és ott minden van, fagyi, hotdog és sör, vagyis a helyi őslakosok minden kívánsága. Ennek tetejébe még programok is vannak, például kinti mozi. Kata ki is nézett egy filmet, amire romantikusan el is mentek Balázzsal. A film címe romantikusan az volt, hogy Holtak hajnala. És romantikusan zombikról szólt. És romantikusan fröcskölt benne a vér, meg az agyvelő, meg lőttek, csépeltek, átszúrták a fejét, leláncfűrészelték a karját, felrobbantották, leégették, széttrancsírozták, szétcincálták. Ahogy azt egy rendes zombifilmtől elvárjuk. Igazándiból ez szinte bevezetés nélkül, minden magyarázatot nélkülözve rögtön azzal kezdődik, hogy az előbb még aranyos kislány megharapja apukát, aki aztán meg akarja harapni anyukát, és hirtelen az egész város harap, és már jöhet is a kétórányi csimmbummpiffpuff. Minek ide magyarázat? Úgyis mind tudjuk, hogy működnek a zombik. Mikor Kata romantikusan rájött, hogy mi a fenére nevezett be, erős (hány)ingere támadt hazamenni. De csak addig, míg rá nem jött, hogy az amerikaiakkal hatalmas buli zombifilmet nézni. A zombifilm itt olyan, mintha meccset nézne az ember: az emberek szurkolnak, kommentelnek, és elismerően felkiáltanak, amikor egy zombit különösen frappánsan és gusztustalanul sikerül kinyírni, még az öklüket is megrázzák a vászon felé, yeah. Hát így egészen más hangulata van egy zombifilmnek, igen szórakoztató, kis túlzással az élmény még üdítőnek is mondható. Így kell zombifilmet nézni. Egyébként itt forgatták a szomszédban, Milwaukee-ban, szóval hazai pályán szurkoltunk a létszámában egyre gyorsabban fogyatkozó még-nem-zombi-csapatnak.


Szakma


Egy jó házasságban a felek értékelik és tiszteletben tartják a másik munkáját. Ez nálunk így néz ki: Kata minden nap elmesél egy sereg izgalmasabbnál izgalmasabb döntéshozási meg pszichológiai kísérletet Balázsnak, aki szintén ráizgul ezekre, hogy milyen marhajók, és szinte minden emberre alkalmazhatóak, megváltjuk a világot!!! Aztán Balázs is minden nap beszalad Katához és elébe tolja a legújabb minden négyzetcentiméteren telefirkált jegyzetlapját, hogy nézd, milyen baromi érdekes, hogy ezt a kétlyukú tóruszt ennek a négy görbének a mentén szétszabdaljuk, és akkor kapunk egy nyolcszöget, és aztán azt a nyolcszöget visszahajtogathatjuk kétlyukú tórusszá. Ha tízszögünk van, abból is kétlyukú tórusz lesz. De ha már tizenkétszögünk van, akkor abból már háromlyukú tórusz lesz. Na erre varrjál gombot. Ami egyébként szintén egy kétlyukú tórusz, csaj ti egyszerű lelkek legombozzátok. Kata is lelkesedik, egész addig, míg érti, aztán egyszer csak elkezdi nem érteni, de akkor is mosolyog és lelkesen bólogat, csak a szemében hunyt ki a tűz. Aztán megkérdezi, hogy ez mire jó? Mire Balázs: hát mindenre, minden sarkon van egy kétlyukú tórusz!


Treat


A szerelem hamar kihuny. Hogy mégis pislákoljon a parázs még egy darabig, megleptük magunkat egy kis optikai tuninggal. Csak hogy ne lepődjetek meg, ha hazamegyünk.
Előtte:
Utána:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése